Het team

In de praktijk zijn op dit moment vier (geregistreerd-)mondhygiënisten werkzaam, zij voeren allemaal dezelfde behandelingen uit. U kunt zelf kiezen bij wie u een afspraak maakt. Ter ondersteuning werken er ook twee balie-assistenten in onze praktijk. Onderstaand leest u meer over onze medewerkers.

Mondhygiënist en geregistreerd-mondhygiënist, wat is het verschil?
Wahida Abdel Alim Hassan en Robine Rauch zijn sinds maart geregistreerd in het tijdelijk BIG-register mondhygiënist en nemen deel aan het experiment ‘Tijdelijke Zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist’. Dit houdt in dat zij de officiële titel ‘geregistreerd-mondhygiënist’ moeten gebruiken. De inschrijving van Wahida en Robine is terug te vinden in het tijdelijk BIG-register voor geregistreerd-mondhygiënisten; www.bigregister.nl. Alleen mondhygiënisten die sinds 2006 de opleiding tot mondhygiënist hebben afgerond kunnen deelnemen aan dit experiment, enkele honderden mondhygiënisten hebben zich hiervoor ingeschreven. Onze eerder afgestudeerde mondhygiënisten Monique de Bruin en Agnes van der Jagt kunnen dus niet meedoen aan het experiment en blijven de titel mondhygiënist gebruiken. Wahida en Robine hebben als geregistreerd-mondhygiënist geen opdracht van een tandarts meer nodig voor het geven van verdoving, het maken van een röntgenfoto of het behandelen van een klein gaatje. Al onze behandelaars kunnen u een verdoving geven als dat nodig is, maar alleen Wahida en Robine kunnen dat nu geheel zelfstandig doen. Monique en Agnes hebben hiervoor een offciële schriftelijke opdracht nodig van een tandarts of geregistreerd-mondhygiënist. Wahida en Robine kunnen deze opdracht nu geven en dat maakt het werken voor ons in de praktijk eenvoudiger. Vooralsnog maken wij in onze praktijk geen röntgenfoto's en maken wij ook geen vullingen. Het experiment 'Zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist' loopt door tot 2024. Na evaluatie besluit de overheid de zelfstandige bevoegdheid voor het geven van verdoving, het maken van een röntgenfoto en het behandelen van een klein gaatje van mondhygiënisten al dan niet definitief te maken.

Algemene informatie over mondhygiënisten van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten kunt u lezen in de folder helemaal onder aan deze pagina. 

 

Monique (M.J.C.) de Bruin
Monique is mondhygiënist sinds 1990 en heeft in de beginjaren gewerkt in een tandartspraktijk, een praktijk voor parodontologie (tandvleesaandoeningen) en bij een GGD. Van 1995 tot en met 2022 heeft Monique gemiddeld 2 dagen per maand gewerkt als mondhygiënist voor mensen met een verstandelijke beperking op locaties van Stichting Ons Tweede Thuis. In 1997 is ze gestart met Mondhygiënepraktijk De Ronde Venen waar ze op dit moment 4 dagen per week patiënten behandeld en de praktijkhouder is. Monique is in de periode 2004-2020 in totaal 12 jaar bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten geweest met als aandachtsgebied met name de portefeuille kwaliteit. Daarvoor was zij al jaren actief in de redactie van het vaktijdschrift en de commissie PR. Op 24 juni 2020 heeft Monique haar bestuurstaken voor afgerond en is zij vanwege haar inzet voor het beroep en de vereniging benoemd tot erelid.

 

Agnes (A.) van der Jagt
Per 1 april 2013 versterkt Agnes ons team. Agnes is in 1993 afgestudeerd aan de opleiding tot mondhygiënist te Amsterdam. Gedurende haar carrière heeft zij in verschillende algemene tandheelkunde-praktijken gewerkt. Van 1999 tot juni 2013 heeft ze gewerkt in een tandartspraktijk te Uithoorn. Agnes werkt op de dinsdagen, woensdagen en vrijdagen bij ons. In de jaren dat Agnes werkzaam is als mondhygiënist heeft zij veel ervaring ontwikkeld in het behandelen van kinderen, angstige patiënten en mensen die extra zorg nodig hebben. Agnes is gespreksleider van ICO-groep De Ronde Venen ((intercollegiaal overleg groep van regionale mondhygiënisten)

 

Wahida (W.) Abdel Alim Hassan 
Met ingang van januari 2018 werkt Wahida Abdel Alim Hassan bij ons. Wahida heeft in september 2018 haar diploma mondhygiënist aan de opleiding Mondzorgkunde te Amsterdam ontvangen. Per maart 2021 doet Wahida mee aan het experiment 'Tijdelijke Zelfstandigheid bevoegheid mondhygiënist', daarom gebruikt Wahida sindsdien de titel geregistreerd-mondhygiënist (BIG-nummer 29928695479). Wahida werkt bij ons op donderdag en om de week op woensdag, daarnaast werkt ze in een tandartspraktijk te Aalsmeer.

 

Robine (R.) Rauch
Met ingang van januari 2020 is Robine bij ons komen werken als 4ejaars student Mondzorgkunde aan de Hogeschool Inholland. In oktober 2020 heeft zij de opleiding afgerond en mag ze de titel mondhygiënist gebruiken. Robine heeft destijds bij haar studiekeuze al bij ons meegekeken en twee zomers ingevallen als balie-assistent in vakantietijd. Per maart 2021 doet Robine mee aan het experiment 'Tijdelijke Zelfstandigheid bevoegheid mondhygiënist', daarom gebruikt Robine sindsdien de titel geregistreerd-mondhygiënist (BIG-nummer 59928697179). Robine werkt bij ons op de maandagen. Daarnaast werkt ze in een tandartspraktijk te Amstelveen.

 

Jolande (J.M.C.) de Bruijn
Jolande werkt sinds april 2011 bij ons als balie-assistent, op dit moment 24 uur per week, in een duo-functie met Paulina Seelen. Onze balie-assistenten regelen de administratie, maken de afspraken en beantwoorden de telefoon en emails, daarnaast zijn ze onze BHV-ers (bedrijfshulpverleners). Ook voor onze buren Manuele Therapie De Ronde Venen nemen ze de telefoon op en regelen de afspraken.
Jolande is geen mondhygiënist, maar oorspronkelijk oefentherapeut mensendieck.

 

Paulina (P.K.) Seelen
Paulina is werkzaam geweest bij diverse bedrijven als secretarieel/administratief medewerkster en is per 1 juli 2013 voor 20 uur per week bij ons als balie-assistent komen werken. Ze vervult deze functie samen met Jolande de Bruijn zodat u tijdens onze openingstijden altijd met uw vragen terecht kunt bij onze balie. Ook Paulina neemt administratieve taken op zich, plant afspraken en handelt emails af voor ons en voor Manuele Therapie De Ronde Venen. Daarnaast is ook zij BHV-er (bedrijfshulpverlener) van de praktijk.

 

 

 

 

 

 

 

NVM_folder-mondhygienist_2020_06_online.pdf pdf | 122 KB

Folder mondhygiënist NVM-mondhygiënisten

Monique de Bruin
Monique de Bruin
Agnes van der Jagt
Agnes van der Jagt
Wahida Abdel Alim Hassan
Wahida Abdel Alim Hassan
Robine Rauch
Robine Rauch
Jolande de Bruijn
Jolande de Bruijn
Paulina Seelen
Paulina Seelen

sitemap Mondhygiënepraktijk De Ronde Venen
kernwoorden
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten