Poetspakketjes Adopteer een glimlach voor de voedselbank

Op dinsdag 16 maart overhandigden wij 125 poetspakketjes aan Voedselbank De Ronde Venen. Wij zijn aangesloten bij het project ‘Adopteer een glimlach’ en geven  dit jaar iedere drie maanden alle kinderen die afhankelijk zijn van Voedselbank De Ronde Venen een poetspakketje. Het project wordt deze week (De Week van de Mondhygiënist) landelijk gelanceerd.

Elke drie maanden een nieuwe tandenborstel en een geschikte (kinder)tandpasta gebruiken, is vaak niet mogelijk voor de jeugd die gebruik maakt van de Voedselbank. Zo ontstond het idee om deze groep kinderen elk kwartaal van tandenpoets-pakketten te voorzien. Ieder kind krijgt een pakket met een tandenborstel, een tube tandpasta en informatie om het gebit gaaf te houden.

Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De jeugd kan dus gratis voor een uitgebreide tandenpoetsles of gebitsreiniging naar de tandarts of mondhygiënist.

Wij ondersteunen de voedselbank graag. Door preventie willen we de mondgezondheid van deze groep kinderen verbeteren. Ieder kind wordt tenslotte geboren met een gezond gebit en dat moeten we zo zien te houden!

 

 

Karin Schrama (links) van Voedselbank De Ronde Venen neemt de…
Karin Schrama (links) van Voedselbank De Ronde Venen neemt de poetspakketjes in ontvangst van mondhygiënist Monique de Bruin
Voor 0 t/m 5 jaar
Voor 0 t/m 5 jaar
Voor 6 t/m 11 jaar
Voor 6 t/m 11 jaar
Voor 12 t/m 17 jaar
Voor 12 t/m 17 jaar

nieuws


sitemap Mondhygiënepraktijk De Ronde Venen
kernwoorden
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten